- Instagram: Instagram-algoritmen bruger forskellige signaler til at rangere indhold i Feed, Stories, Explore og Reels. Nogle af disse signaler inkluderer brugerens interaktionshistorik, populariteten af et opslag, brugeraktiviteten og oplysninger om personen, der har lavet opslaget. Instagrams fokus er på at vise indhold, der er relateret til brugerens interesser, uanset om de følger kontoen eller ej.
- Twitter: Twitters algoritme prioriterer brugerinteraktioner, nylige emner, popularitet og aktualitet af tweets. Algoritmen vurderer også geografisk placering og personlige interesser for at bestemme, hvilke tweets der vises i en brugers tidslinje.
- LinkedIn: LinkedIn-algoritmen fokuserer på kvaliteten af opslag, tidlig interaktion og LinkedIn-forbindelser for at prioritere relevant indhold. Kvaliteten af et opslag vurderes ud fra, om det er let at læse, inkluderer stærke nøgleord, bruger hashtags og opfordrer til respons.
- Facebook: Facebook-algoritmen prioriterer opslagstyper, som brugerne interagerer mest med, og vurderer relevans baseret på lignende nøgleord eller hashtags. Høje interaktionsniveauer og forbindelser på Facebook påvirker også, hvordan indholdet rangeres. Facebook planlægger at fokusere mere på videoindhold i deres hovedfeed.
- TikTok: TikTok-algoritmen fokuserer på brugerinteraktion, videodetaljer som billedtekster og hashtags samt enheds- og kontoindstillinger. TikTok anbefaler indhold baseret på brugerens interaktioner, uafhængigt af antallet af følgere eller tidligere succes med videoer.
Du kan finde yderligere detaljer og opdateringer om hver af disse platforme og deres algoritmer ved at besøge de nævnte kilder. Denne information giver indsigt i, hvordan sociale medier fungerer og hvordan man kan optimere indhold for bedre rækkevidde og engagement på disse platforme.