Ved du hvad ’on-SERP SEO’ betyder i et marketinguniverset?
Så er du ikke alene, men det kunne være en ny mulighed.

1. Optimering til SEO på SERP (på Google)

Har du nogensinde hørt om nul-klik-resultater? Du har sandsynligvis set dem. Et null-klik-resultat er et søgeresultat, hvor Google automatisk giver svaret på søgeforespørgslen i form af et automatisk uddrag.

Hvis du f.eks. Indtaster ”Hvad er temperaturen i København?” Vil Google automatisk give dig et resultat, det genererer på egen hånd. Du skal faktisk rulle ned for at se Adwords-resultater og organiske søgeresultater.

Google udfylder også søgeresultater for meget bredere forespørgsler. Alt fra ”Hvad er en cryptocurrency?” Til ”Hvordan opretter jeg en marketingtragt?” 

Hvorfor er dette markant? Fordi 61,8 procent af søgeresultaterne i Google nu er nul-søgeresultater, ifølge data fra Jumpshot. Som et resultat bliver flere og flere søgeord mindre rentable.

Mens det automatiske uddrag undertiden kommer fra et websted, der rangerer et eller andet sted på side 1 på søgemaskinens resultatside (SERP), er virksomheder ikke i tvivl om, hvordan de optimerer deres indhold, så Google vælger dem frem for enhver, der kæmper for det samme sted. Det er unødvendigt at sige, at dette handler om udvikling for enhver virksomhed, der markedsfører eller annoncører på Google.

Mulighed: Det brand, der finder fidusen til SEO-SERP, vil have en enorm konkurrencefordel.

2. Annoncering på smarte højttalere (og optimering til stemmesøgning)

En anden større udvikling i de senere år har været spredning af smarte højttalere. I 2018 blev ca. 56 millioner smarte højttalere solgt til forbrugerne, ifølge Social Report.

På trods af det stigende antal husstande, der stiller spørgsmål til Alexa, Siri og Google Home, har markedsføring og reklamemuligheder for smart højttaler været sparsomme. Men dette ser ud til at ændre sig.

I 2017 bemærkede Google Home-brugere for eksempel, at en universel annonce for Disneys Beauty and The Beast begyndte at spille kort efter planlagte morgenmeddelelser, kaldet flash briefings. Disse typer annoncer var sjældne på det tidspunkt, men vokser nu i popularitet.

I 2019 ser vi bedre, mindre invasive, eksempler på branding-reklame på smarte højttalere. En af de mest kundevenlige måder at annoncere på smarte højttalere på er at fremstille det, der kaldes en ”branded-færdighed.” Hvis du for eksempel fortæller Alexa “Spørg Patrón om en cocktailopskrift,” vil Alexa svare høfligt (Alexa er præmieret cocktail tjener). Denne strategi fungerer: Patrón får mere end 6.000 forespørgsler om en måned for sin Alexa-færdighed, ifølge Digiday.

Mulighed: Prøv ”branded skill” -tilgangen til din brand reklame på en mere kundevenlig tone.

3. Optimering til stemmesøgning

Indrømmet, de fleste mærker er muligvis ikke klar til at udforske smart højttalerannoncering endnu. Men i mellemtiden bør de undersøge at optimere deres indhold til stemmesøgning.

Ifølge Google foregår 20 procent af alle Google-søgeforespørgsler nu gennem stemmesøgning. Endnu mere fortællende er, at 71 procent af alle mobilbrugere mellem 18 og 29 år bruger stemmeassistenter på deres smartphones, ifølge Thrive Analytics.

Naturligvis giver det sandsynligvis meget mening for alle virksomheder at begynde at optimere deres indhold til stemmesøgning, ikke kun store virksomheder. Der er mange råd fra marketingeksperter om, hvordan man gør dette, og det ser ud til, at konsensus er, at det at gøre indholdet mere konverserende gør susen.

Mulighed: Når de fleste søgninger sker på smartphones, skal du optimere til stemmesøgning.

4. Flere chatbots og, ja, endnu mere indhold! (online service chat robotter)

Skriftligt indhold ikke lige med det samme. Ikke kun er det forudsagt at det er den markedsføringsaktivitet, der vil have den største kommercielle indvirkning for tre år i træk (i henhold til Smart Insights), men skriftligt indhold er også det der bruges mest på chatbots, dette forventes at øges i 2020 og fremover.

Ifølge en nylig undersøgelse fra Juniper Networks, har AI-drevne chatbots vokset i popularitet og blevet sofistikeret, kan detailhandlere forvente at reducere omkostningerne med 439 milliarder dollars årligt og øge salget med 112 milliarder dollars i 2023. Med sådanne tal er det ikke svært at se hvorfor store organisationer fortsætter med at investere i nyere og mere dygtige chatbots.

Men chatbots er ikke nyttige bare for big business. Enhver virksomhed, der har et websted med trafik, kan drage fordel af en simpel chatbot, der besvarer de mest almindelige besøgende spørgsmål og hjælper med at konvertere besøgende til varme kundeemner.

Mulighed: Chatbots hjælper dig med at skære ned på omkostningerne.